Veel gestelde vragen over evenementen
Hier vindt u de veel gestelde vragen over de evenementen in Aalsmeer.
Gerelateerde vragen
-
Mag ik een evenement op zondag organiseren? ({{ (accordion=='mag-ik-een-evenement-op-zondag-organiseren') ? 'uitgeklapt' : 'ingeklapt' }})
Als u een evenement organiseert op zondag voor 13.00 uur, heeft u een ontheffing op grond van de Zondagswet nodig. U heeft dit ook nodig op Hemelvaartsdag of Eerste Kerstdag.
U heeft een ontheffing nodig als u:
- een wandeltocht met muziek erbij organiseert
- een evenement organiseert dat niet speciaal voor godsdienst of levensovertuiging is
- geluid maakt dat 200 meter verderop nog te horen is
U kunt de ontheffing tegelijk met de evenementenvergunning aanvragen.
-
Heeft de gemeente een informatieplicht voor omwonenden van een evenement? ({{ (accordion=='heeft-de-gemeente-een-informatieplicht-voor-omwonenden-van-een-evenement') ? 'uitgeklapt' : 'ingeklapt' }})
Ja, de Gemeente publiceert aanvragen van en de beslissing op een evenementenvergunning inclusief de mogelijkheden tot het maken van bezwaar. Bij bepaalde grote evenementen wordt van de organisatie van het evenement verlangd dat zij omwonenden binnen een bepaalde straal zelf, vaak via een brief, informeren over het te houden evenement.
-
Ik heb (over)last van het geluid van een evenement wat doet de gemeente hieraan? ({{ (accordion=='ik-heb-over-last-van-het-geluid-van-een-evenement-wat-doet-de-gemeente-hieraan') ? 'uitgeklapt' : 'ingeklapt' }})
De gemeente voert uitsluitend geluidsmetingen uit bij evenementen met meer dan 5000 bezoekers. Tijdens een dergelijk evenement kunt u de Gemeente via e-mail bereiken (evenemententoezicht@amstelveen.nl) en uw overlast melden. Dit kan ook in het weekend. Voor overlast van andere evenementen kunt u ook de politie bellen, via (0900) 8844.
-
Er worden metingen gedaan, maar toch blijf ik het geluid horen? ({{ (accordion=='er-worden-metingen-gedaan-maar-toch-blijf-ik-het-geluid-horen') ? 'uitgeklapt' : 'ingeklapt' }})
Bij een evenement met meer dan 5000 bezoekers wordt het geluid gemeten. Blijft u het geluid horen dan valt het geproduceerde geluid binnen de gestelde normen.
-
Tot hoe laat mag men met een evenement geluid produceren? ({{ (accordion=='tot-hoe-laat-mag-men-met-een-evenement-geluid-produceren') ? 'uitgeklapt' : 'ingeklapt' }})
Dat hangt af van de eindtijd die in de vergunning is opgenomen. In de vergunning cq. ontheffing wordt, conform het gemeentelijk beleid, de eindtijd opgenomen, van en tot hoe laat men versterkte muziek ten gehore mag brengen. Ook staat in deze ontheffing de maximale geluidsnorm genoemd.
-
Als ik een klacht over geluidsoverlast van een evenement doorgeef wat gebeurt er dan? ({{ (accordion=='als-ik-een-klacht-over-geluidsoverlast-van-een-evenement-doorgeef-wat-gebeurt-er-dan') ? 'uitgeklapt' : 'ingeklapt' }})
Bij alle evenementen, groot of klein, wordt de organisator geïnformeerd over de klachten die gemeld zijn. Bij grotere evenementen volgt een evaluatie. De organisator dient bij een toekomstig te organiseren evenement rekening te houden met gegrond verklaarde klachten.