Derek Buikema nieuwe kinderburgemeester

Derek Buikema

Tienjarige leerling van de Jozefschool krijgt meeste stemmen van de kinderen

Maandagochtend 19 juni is Gertjan van der Hoeven Derek en zijn campagneteam persoonlijk gaan feliciteren op de Jozefschool. Hij bezocht de klas van Derek tijdens de gymles en de klasgenoten gaven de nieuwe kinderburgemeester spontaan een luid applaus.

Dit jaar hebben 404 kinderen gestemd. Een recordaantal; vorig jaar zijn er 242 stemmen uitgebracht.
Na de telling van de stemmen heeft de wethouder alle zes kandidaten telefonisch op de hoogte gebracht van de uitslag. Vijf kinderen moest hij helaas teleurstellen, maar toen hij Derek belde klonken er oorverdovende vreugdekreten.

Gertjan van der Hoeven: “We hebben een waardige opvolger voor Sophie gevonden, we merken dat de kinderburgemeester echt leeft onder de Aalsmeerse kinderen en dat is natuurlijk precies de bedoeling. We hadden dit jaar zes ijzersterke kandidaten maar de kinderen hebben uiteindelijk zelf voor Derek gekozen.”

Derek: “Ik ben natuurlijk heel erg blij dat ik het geworden ben, hartstikke leuk. Ik ga erg mijn best doen, ik wil graag zoveel mogelijk in contact komen met andere kinderen en dan kunnen ze ook dingen aan mij vragen. Ik wil zelf graag meer rookvrije ruimtes bijvoorbeeld het schoolplein; ik wil graag dat kinderen meer betrokken worden als er dingen worden bedacht en ik ben zelf erg enthousiast over sport. Derek had als inspirerende slogan: “Samen bepalen wij de toekomst van Aalsmeer, Samen maken wij de toekomst van Aalsmeer.”

Heb je een vraag voor de kinderburgemeester of wil je meer informatie?
Mail naar kinderburgemeester@aalsmeer.nl.

Video

Laatst gewijzigd: 06-07-2017