Informatie coronavirus
Hier volgt u de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) in de regio Aalsmeer.
Corona en Aalsmeer
- Lees meer over vaccinatie tegen het coronavirus.
- Overzicht van alle informatie over het coronavirus op Aalsmeer.nl
- Bekijk op GGD Amsterdam het aantal besmettingen in Aalsmeer en de regio.
- Bekijk op Waarstaatjegemeente.nl de impact van de coronacrisis op Aalsmeer.
- Meer informatie over de verkiezingen op 17 maart 2021.
Landelijke informatie
- De laatste informatie over het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.
- De ontwikkeling van het coronavirus in Nederland vindt u op het dashboard coronavirus van de Rijksoverheid.
- Wat kan wel? De meest actuele maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.
- Toch nog vragen? Bel het landelijk informatienummer: (0800) 1351.
- Overzicht open en gesloten winkels tijdens lockdown
Testen op corona
Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Dan kunt u zich gratis laten testen.
Maak wel eerst een afspraak:
- Online: op coronatest.nl kunt u met uw DigiD een afspraak inplannen.
- Telefonisch: bel met (0800) 1202. Dit telefoonnummer is elke dat bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur.
Meer informatie over de coronatest vindt u op Rijksoverheid.nl/coronatest.
Of kijk op de website van de GGD Amsterdam.
Avondklok per 31 maart 2021 vanaf 22.00 uur
31 maart 2021
Omdat het steeds langer licht blijft, gaat per woensdag 31 maart 2021 de avondklok een uur later in, om 22.00 uur. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnenblijft.
- Lees op de website van de Rijksoverheid meer informatie over de avondklok.
Maatregelen tegen corona blijven gelden
23 maart 2021
De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart 2021 gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur.
- Lees het nieuwsbericht Maatregelen tegen corona blijven gelden van de Rijksoverheid.
Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord
8 maart 2021
Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken. Wel worden er kleine correcties gedaan op een aantal al bestaande maatregelen.
- Lees het nieuwsbericht Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord van de Rijksoverheid.
Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown
23 februari 2021
De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart 2021 van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf 3 maart onder voorwaarden de volgende verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.
- Lees het nieuwsbericht Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown van de Rijksoverheid.
Avondklok blijft gelden
17 februari 2021
In afwachting van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep blijft de avondklok gelden. Iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, zo min mogelijk mensen te ontmoeten en je aan alle geldende maatregelen te houden. Dit doen we om zo snel mogelijk onze vrijheden terug te krijgen, op een veilige manier.
- Op de website van de Rijksoverheid leest u de laatste ontwikkelingen rondom de avondklok.
Hulp en zorg in coronatijd
15 februari 2021
Corona eist zijn tol. Niet alleen voor mensen die getroffen zijn door COVID-19, maar ook voor mensen die het zwaar hebben door de maatregelen die het virus met zich meebrengt. Veel mensen missen de sociale contacten en de mogelijkheden om die op te zoeken. Anderen komen in financiële problemen, door teruglopende of gestopte inkomsten. En zo zijn er meer situaties die mogelijk kunnen leiden tot psychische problemen.
- Heeft u hulp nodig of maakt u zich zorgen om iemand? Meer informatie over hulp en zorg in coronatijd vindt u op de pagina Hulp tijdens de coronacrisis.
Stand van zaken coronavaccinatie
11 februari 2021
De coronavaccinatiecampagne is inmiddels in volle gang. Inwoners van de regio Amsterdam-Amstelland kunnen hiervoor terecht bij de GGD Amsterdam. De eerste weken van de vaccinatiecampagne zijn met name gericht op het beschermen van de meest kwetsbare groepen. Daarom worden ouderen als eerste gevaccineerd.
- Lees meer in het nieuwsbericht stand van zaken coronavaccinatie.
Bestellen en afhalen bij uw favoriete winkel
11 februari 2021
Alle winkels mogen vanaf woensdag 11 februari 2021 weer open voor bestellen en afhalen. Dit betekent dat u van tevoren iets bestelt via internet of telefoon en het dan later ophaalt bij de winkel. De winkels gaan niet open, maar winkeliers hebben in de deuropening een afhaalloket. Om drukte te voorkomen, moet u zich houden aan het afgesproken tijdslot. Bij het afhalen komt u alleen. Tussen de bestelling en het afhalen zit minstens vier uur.
Avondklok verlengd vanwege mogelijke nieuwe golf van besmettingen
8 februari 2021
De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari.
- Lees het hele bericht Avondklok verlengd vanwege mogelijk nieuwe golf van bestemmingen op Rijksoverheid.
Sneeuw en ijs in de lockdown
5 februari 2021
Het doel van de lockdown is om het aantal ontmoetingen zo veel mogelijk te beperken. Zo blijven de besmettingen met het coronavirus onder controle. Ook als u wilt genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Onder de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden, of in uw eentje met één iemand van buiten uw eigen huishouden. Dat betekent dat u sneeuwballen mag gooien met uw eigen huishouden, of mag gaan schaatsen met één vriend of vriendin, dus in een groepje van twee mensen. Houd afstand van anderen en voorkom groepsvorming. Als het te druk wordt, ga dan weg.
- Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen over het winterse weer op de webpagina Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer van de Rijksoverheid.
Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet
2 februari 2021
Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari 2021 weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.
- Lees meer informatie in het nieuwsbericht Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet.
Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok
21 januari 2021
In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer op 21 januari 2021 mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen. We moeten het moment dat deze nieuwe varianten van het virus de overhand krijgen zo veel mogelijk uitstellen.
- Lees meer informatie in het nieuwsbericht Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok van de Rijksoverheid.
- Lees meer over de gevolgen van de avondklok in Aalsmeer.